Dezenfeksiyon Sistemleri Nedir?

Su dezenfeksiyon sistemleri, mikroplara (mantarlar, bakteriler) ve virüslere saldırmak ve onları ortadan kaldırmak için kimyasal yöntemler kullanır. Bu sistemlerin işleyişi, mikrobiyolojik maddelerin tamamen yok edilmesinin dışında çeşitli yollarla yayılmasına izin vermeyen antiseptik türlerden farklıdır.

 

Su dezenfeksiyonu, tüketilebilen, evin her yerinde kullanılabilen veya başka amaçlarla kullanılabilen yüksek kaliteli su üretimi için temel bir unsur olarak işlev görür.

 

Su dezenfeksiyonu nerelerde kullanılabilir?

▲Yeraltı suyu

▲Yüzey suyu

Deniz suyunun tuzdan arındırılması

Ters osmos

▲Yağmur suyu arıtma

Atık su arıtma

 

HSC Arıtım, fiziksel ve kimyasal arıtma sağlamak amacıyla ultraviole sterilizatörleri ve kimyasal dozaj sistemleri gibi yüksek kaliteli su dezenfeksiyon sistemleri sağlamada dünya lideri olarak kalmıştır . Bu sistemlerin, suyu dezenfekte ederken optimal birincil ve arıtma sonrası çözümleri sağlaması sağlanır.

 

Kimyasalların dezenfeksiyonu, UV ve ozonlama dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için eksiksiz bir su dezenfeksiyon sistemleri yelpazesi sunuyoruz. Özel kurum içi tasarım ve kimyasal dozajlama ve endüstriyel su sistemlerinin imalatına yönelik hizmetlerimiz, çok çeşitli uygulamalar için uygundur.

Kimyasal Dozaj Nedir?

Kimyasal dozaj sistemleri, hassasiyet, dayanıklılık ve birçok farklı kimyasal türünü işlemek için tamamlayıcı olarak tasarlanmıştır. Kimyasal besleme sistemlerimiz birçok su arıtma sistemi ile kullanılabilir, ekibimiz dengeli bir pH seviyesi elde etmek ve safsızlıkları ortadan kaldırmak için kimyasalları dozlamak zorundadır.

 

Kirlilikler, arıtılmamış suda alg gibi bakterilerin büyümesine neden olabilir, bu nedenle kimyasal besleme sistemlerimizin bu kirleticileri ortadan kaldırması zorunludur. Gerekli su kalitesini elde etmek için belirli kimyasalların da manuel olarak pompalanması gerekecektir.

 

Bir dozlama pompası ve kimyasal tank kullanılarak eklenirler ve daha sonra kapalı bir proseste su arıtma sistemine kurulurlar.

Ultraviole Dezenfeksiyon Nedir?

Ultraviole (UV)su arıtma sistemleri arasında en yaygın dezenfeksiyon türlerinden biridir ve endüstriyel, ticari ve belediye uygulamaları gibi farklı uygulamalarda kullanılır. Ultraviole veya UV dezenfeksiyon sisteminin amacı suyu daha sağlıklı hale getirmek ve arıtılan ve işlenen suyun ömrünü uzatmaktır.

 

Ultraviole dezenfeksiyon sistemi, kimyasında herhangi bir değişiklik olmasını, suya renk, tat, koku ve tat katmasını önleyen fiziksel bir işlemdir. Bu nedenle UVsu dezenfeksiyonunda en kanıtlanmış tekniklerden biri olarak ününü kazanmıştır. “Dezenfeksiyon” kelimesi, canlı mikroplardan veya mikroorganizmalardan arındırılmış olarak tanımlanır.

 

Ultraviole dezenfeksiyon suyu mükemmel bir şekilde temizler ve arıtıldıktan sonra bile suyu istila edebilen bakteri ve mikroorganizmaları öldürür. Birçok su arıtma sistemi, suyunu işledikten sonra bile bir UV arıtıcıdan yararlanır. Bu iyi bilinen bir uygulamadır. HSC Arıtım, suyu arıtırken son işlem olarak Ultraviole dezenfeksiyonu şiddetle tavsiye eder.

 

Yıllar boyunca Ultraviole dezenfeksiyon teknolojisi, etkili ve ekonomik su dezenfeksiyonu için seçilen bir yöntem olarak kabul görmüştür.

 

UV sterilizasyonu birçok avantaj sağlar:

▲Tüm mikroorganizmalar Ultraviole dezenfeksiyona karşı neredeyse hassastır.

▲İşletme maliyetinin her kuruşuna karşılık yüzlerce galon su arıtılır.

▲Ek kimyasallar eklenmez ve aşırı doz tehlikesi yoktur.

▲Su arıtıcıdan ayrıldığında, başka bir temas süresi gerekmeden kullanıma hazırdır.

▲Kurulumu ve bakımı basit ve kolaydır.

▲Kompakt ünitelerin çalışması ve saklanması için küçük bir alana ihtiyacı vardır.

▲ UV dezenfeksiyonu, özel bir dikkat veya ölçüm olmaksızın sürekli veya aralıklı dezenfeksiyon sağlar.

Klor tadı veya korozyon sorunlarının tespiti yoktur.

Ozon Dezenfeksiyonu Nedir?

Etkili sterilizasyon ve oksidasyon yetenekleri nedeniyle, ozon dezenfeksiyonu yaygın olarak kullanılan bir diğer su arıtma uygulamasıdır. Ozon dezenfeksiyonusu arıtma sistemlerine ön dezenfeksiyon, ara dezenfeksiyon veya son dezenfeksiyon aşaması gibi birçok aşamada eklenebilir.

 

Kum veya karbon filtreleri kullanılmadan önce oksidasyon öncesi aşamada ozon eklenmesini öneririz. Ozonlama kurulduktan sonra bu filtreler, son dezenfeksiyon aşaması için hayati önem taşıyan kalan organik maddeleri tamamen ortadan kaldırabilir.

 

Bu sürecin temel faydaları şunlardır:

▲Mikrobiyolojik organizmaların ortadan kaldırılması (pestisitler)

▲Organik ve inorganik maddelerin uzaklaştırılması

▲Diğer organik ve inorganik maddelerin eliminasyonu

▲Dekontaminasyon türevlerinin azaltılması

▲Artan verimlilik dezenfeksiyonu

▲Koku ve tadın giderilmesi