En İyi Su Filtrasyon Sistemi Nedir?
Su kaynaklarının güvenliğinden endişe duyan birçok endüstri, su kalitesini artırmak için kaliteli bir su filtreleme sistemine bağlıdır. O zaman soru şu olur, hangi su filtreleme sistemine ihtiyacım var?
Bu soruya doğru cevabı bulmak için suyunuzda hangi kirleticilerin bulunduğunu tespit etmek için bir su istirahati yapmalısınız. Nehirler, göller ve akarsular gibi su kaynaklarından kirleticilerin (kum, askıda katı maddeler, parçacıklar, fosfor, metaller) uzaklaştırılmasını içeren çoğu genel su filtrasyonu uygulamaları, ortam filtreleri gerektirir.
İstenmeyen organik maddeler, klor, kötü tat ve koku içeren diğer su kütleleri karbon filtrasyonu ile daha etkin bir şekilde arıtılır. Bir sonraki bölüm, bu iki ana su filtrasyonu biçimiyle ilgili daha ayrıntılı olarak ele alınacaktır.
Su Filtrasyon Sistemleri Çeşitleri
Daha önce de belirtildiği gibi, su filtrasyonunun dahil edilmesini gerektiren uygulamaların çoğu, medya filtrelerini kullanır. Su ortam filtreleri , her ikisi de işletmelere veya insanlara maruz kaldığında sayısız soruna neden olan yüksek TSS (toplam askıda katı madde ve SDI (silt yoğunluğu indeksi) seviyelerini) azaltmak için kullanılır.
Örneğin, askıda katı maddelerin kötü koku, kötü tat, renk değişiklikleri ve genel olarak daha düşük su kalitesi üreten bulanıklığa yol açtığı bilinmektedir. İçecek servisi yapan restoranlar gibi ticari kuruluşlar, nihai ürünlerini kirletme korkusuyla bu tür suları kullanamayacaklardır.
Belirli gereksinimler için tasarlanmış birkaç farklı türde su filtreleme sistemi mevcuttur. Doğru ortam filtrasyonunun seçilmesi, ideal filtrasyon sonuçlarına ulaşmadan önce belirlenmesi gereken çeşitli faktörlere bağlı olacaktır, örneğin:
▲Su izleme ve test etme
▲İstenilen su kalitesi
▲Belirli bir akış hızı
▲Askıda katı madde ve bulanıklık derecesi
▲Geri yıkama filtrasyonu için kabul edilebilir su seviyesi
İstenmeyen koku, tat ve büyük miktarlarda klor içeren su kaynakları, karbon su filtrasyonu yoluyla giderilmeye daha uygundur. Karbon su filtreleri tek başına bu kirleticileri tamamen ortadan kaldırmak için yeterli olmayacak olsa da, ters osmos sistemleri ile daha fazla saflaştırma için süreç onları önemli ölçüde azaltmak için yeterli olacaktır.
RO sistemleri, bu tür kirleticileri düşük seviyelerde gidermede oldukça etkilidir, ancak yüksek seviyelere maruz kaldığında aslında olumsuz etkilenecektir. Toplam organik bileşikler (TOC) özellikle su arıtma sistemlerine zarar vermeye eğilimlidir ve besleme suyunun tam saflaştırılmasına izin vermeden önce karbon su filtreleriyle arıtmak gerekir.
Demiri sudan çıkarmanın en yaygın yöntemi çoklu ortam filtrasyonu kullanmaktır . Bu filtreler, sudaki toplam askıda katı maddeyi çıkarma yetenekleriyle bilinir ve bu da son derece temiz su sağlar.